JANGAN PECAH BELAHKAN ISLAM !

salam .

oke, kali ni aku na tulis entry yang sangat2 series . mula2 akuu malas na buad entry pasal minah endon sorang ni . sebab akuu tersangatlah sibuk dengan kerja2 yang lagi bermanfaat .

TAPI !

time akuu bukak FB , aku dapat laa 1 noty ni daripada kawan akuu . kawan ke ? entah laa . tapi, bagi aku dia kawan akuu . Arefi Milo .


tuu laa notynyaa . akuu pun KLIK laa an . tertanya2 pulaak, ape soalan pulaa lah budak ni nak tanya akuu kali ni .

so, akuu dengan bangganya KLIK laa .


HAA ! tuu dia . tanpa segan siluu aku VOTE jawapan yang paling munasabah laa bagi akuu .

mesti korang tertanya2 kaan , sapa ituu 

ni laa minah endon yang akuu na ceritaa tu . pasal minah ni laa aku sanggup gadaikan masa akuu na siapkan kerja yang bakal meranapkan kepala otaak akuu ! 

haish ini minah endon ! apasal laa kau sanggup buad macam ni ?! hati kau tuu gelap sangat kee ? ke kau dah buad sistem batter otak + hati kau dengan syaitoon nirrajim ?

nak tahuu kenapa akuu cakap macam tuu ? nak tahuu ? nak tahuu ?! [ sila cakap NAK !

sebab bagi akuu dialaah one of dajjal kecil in this world yang na memecah belahkan umat Islam .
err! macam2 dia cerita pasal our nabi . Nabi Muhammad SWT . kalau cerita bebaik tak hapee . ini ?!

meh sinii aku kasi korang usha post2 beliau yang agak BANGANG laa jugaak !

dekat endon tuu tade ajar pendidikan AGAMA ISLAM kee ? 
oke, pada pendapat akuu laa kan, hanya Allah SAW yang ada kuasa . 
Allah SAW yang Maha Kuasa .
Nabi Muhammad cuma penyampai wahyu daripadaNya .
So, akuu setujuu la kau cakap our Nabi tade kuasa PADA MULA nyaa . 

TAPI!

bilaa kau sambung jee ayat kat belakang tuu, perh ! SUMPAH akuu tarik balik niat aku tadi !
kau ni memang TIDAK BERTAMADUN betuul laa pompuan !
bikin panas umat ISLAM jee ! 

akuu ta kesah kalau kau na agungkan yesus kau tuu . sebab everyone ada hak mereka sendiri dalam menentukan siapa yang benar dan siapa yang tak .

TAPI !

yang kau pegi buad kenyataan yang our Nabi tuu penganut black magic apasal ?
kalau yang tuu, kau tade hak laa derr ! yesus kau ada ajar kau buad macam ni ke ?
ada yesus kau cakap " marilaah kita sama2 MEMFITNAH kepercayaan agama lain "
akuu percayaa TIDAK

HAAA! ini satuu lagi . sumpah rasa macam kena tipuu !

mula2 bacaa . ada salam . istgfar . ada innalillah lagi . ada faktaa yang sangat menarik bagi semua umat Islam . akuu dengan senyuum je baca . akuu INGAT dia dah insaf . sempat laa hati masak sadin akuu ni cakap " dah taubaat jugaa pompuan ni akhirnyaa ^^ alhamdulillah "

TAPI !

sekali, hambek kau ! SUMPAH akuu tarik balik kata2 akuu tadi buad kali ke 2 nyaa
kau nampak taa statement dia tuu ! nampak taak ! nampak taak !

hello derr ~ boleh kau bagi akuu BUKTI yang sangat2 kukuh bagi statement kau yang merepek tuu ? akuu percaya pada al-Quran, so boleh kau cari mana2 ayaat al-Quran yang meng-green light kan statement kau tuu ? 

oke, now akuu tunjuk kat koraang antara komen2 yang akuu rasa best untuk dibaca .



JANGAN KAU INGAT UMAT ISLAM INI LEMAH !

So, bilaa akuu search minah endon ni kat FB , sudah WUJUD page yang meng-ANTI ini minah endon . akuu lihat sambil tersenyum riang . [ alhamdulillah ]

[ sila LIKE yaa ]

akuu tak kesah lagi kalau MJ mati . ta kesah jugaa kalau one of my fav hero Jacky mati . akuu pun ta kesah jugaa kalau Conan yang comel tuu out dari TV . akuu tetap ta kesah kalau akuu kena makan beger 40 biji

TAPI !

akuu sangat2 KESAH bilaa ada dajjal kecil macam kau ni kat sini
kalau kau dah sign kontrak jadi dajjal kecil pastuu kau duduk diam2 akuu ta kesah lagi [ TIPU ! akuu tetap kesaah ! ] ini tidaak ! yang kau pergi hembuur statement2 sensitif macam ni apasal pompuan ?!

tolong jangan pecah belahkan agama saya !

ps | maap kalau saya ada salah cakap atau tidak .kepada saudara2 seagama saya, sila betulkan kesilapan saya ituu yaa^^ 

* komen jee kalau saya ada salah .
* komen jee kalau ada pendapat lain .
* komen jee kalau na sama2 berhujah pasal minah endon ini .

dari saia :

2 comments:

il ya na said...

ya Allah, sedih sgt baca. kejam la budak ni. mulot tade insurans gak nye. semoga Allah bagi la sekelumit hidayah dlm hati dia untuk hormati Islam.

| iEMAN said...

amin ~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...